Dagje naar Haarlem.

in Haarlem zaten wij op een terrasje, en kregen gezelschap van een kauwtje.

DSCN3787

Niet één kauwtje, kauwen zijn altijd met zijn allen. Toen ik even niet oplette gapte hij een tomaatje uit mijn salade. Berispen helpt niet bij zulke vogels, hij keek mij aan met een brutaal blauw oog, alsof hij zeggen wou: <had je wat!> en bleef rustig zitten. Rustig, maar waakzaam, want toen er een paar minuten laten verder op het plein een grijze kat aan kwam schrijden, begon mijn kauw waarschuwend  te krassen, zijn maten  vlogen op en gingen op de uitkijk zitten op muurtjes en in de bomen. .De kat had  geen enkele belangstelling en ging een kijkje nemen bij de viskraam. Wij dronken onze koffie op, en trokken verder, want Haarlem is een mooie stad en er is veel te zien. We weerstonden alle  leuke pleinen en straatjes en marcheerden dapper door naar het Teylers Museum, naar de aardige tentoonstelling over geluid en geluidsweergave. .In de schilderijengalerie van het Teylers waan je je in de 18e eeuw,  portretten van deftige burgers, landschappen, het leukste zijn de genrestukken…, op een schilderij zagen we vogels op een boerenerf, oiseaux de basse cour… hoenders,  eenden, ganzen, duiven, een loerende kat……. maar geen kauwtjes. Kauwen zijn vrijgevochten straatschuimers die  zich niet laten  vereeuwigen tussen dat brave gedierte  dat  zal eindigen in de kookpot. .

Advertenties

3 gedachten over “Dagje naar Haarlem.

 1. Thérèse

  Hallo Ponckie, gauw gauw, voordat iemand mij voor is, jouw nieuwe weblog inwijden.
  Je hebt helemaal gelijk, webloggen is veel leuker dan Facebook. . Die kauwtjes, die lijken wel in de plaats te zijn gekomen van die ook brutale maar veel gezelliger mussen. En wat leuk dat je ook nog naar het Teylers bent geweest.
  Groetjes Treesje.

  Like

 2. Mark

  Leuk dat je weer een blog hebt! Vroeger hadden we een tamme kauw in huis. Erg leuk en gezellig, maar je moest er wel met een wc rol achteraan.
  Gezellige stad is Haarlem he? Bijna net zo leuk als Maastricht

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s