huishoudgenoegens.

Eerlijk gezegd ben ik geen  grote koffiedrinker, maar de geur van gemalen koffie wekt  prettige associaties bij mij op. Ik zie mezelf als kind weer op een krukje staan om de slinger van de wandkoffiemolen rond te draaien, en weet nog hoe ik genoot van het knersende geluid bij het vermorzelen van de bonen.Ik heb nog jarenlang bonen gemalen met de mooie houten schootkoffiemolen van mijn moeder, want electrische koffiemolens kwamen er bij mij niet in. ” Met electra gaat het te snel”, zei mijn moeder altijd, “het maalsel  wordt te heet. en dat bederft het aroma”.  Toen het erfstuk  kapot was kochten wij gemalen koffie, Max Havelaar natuurlijk.

Maar onlangs kocht ik in de haast twee voordelige grote zakken koffie, waar bij thuiskomst bonen in bleken te zitten. Vrienden die op de koffie kwamen moesten het zelf malen met mijn kruidenmolentje. Je moest twintig slagen maken om 1 boon te vermalen, ik kreeg er pijn van in mijn handen,  er kwam geen einde aan die zakken, dus alleen de echte liefhebbers kwamen nog langs.

DSCN3818

Gisteren ben ik  van mijn geloof gevallen en heb bij de Blokker voor € 20 een klein electrisch Tomadomolentje gekocht, Als je eenmaal bezig bent ga je door, ze hadden een degelijk Leifheit wasrek in de aanbieding, dus dat ging ook mee. Inmiddels staat het wasrek  op zolder, het huis geurt naar gemalen koffie, en ik ben zeer tevreden.

We hebben in Nederland een geluksprofessor, die beweert dat je van dingen kopen niet gelukkig wordt. Die man heeft vast nog nooit op een miezerige herfstdag een wasrek en een koffiemolentje  aangeschaft.

en dit is pas mijn derde weblog, dus plaatsen van  foto’s zal op den duur wel lukken.

Advertenties

4 gedachten over “huishoudgenoegens.

 1. Bertie

  O ja, die koffiemolen; het geluid was een synoniem van lekkere verse koffie, gezelligheid, kortom, dat complete sfeertje waar we allemaal voor aanschoven.
  Die geluksprofessor weet niet alles van klein geluk, dat is duidelijk 😉

  Like

 2. Ximaar

  Welkom terug. Zelf koop ik al jaren gemalen koffie, maar ik heb nog wel zo’n oude schootkoffiemolen van een ver voorouder. Die maalt, maar dan uitererst grof. Het verschil met ongemalen is niet erg groot.

  Aankopen maken mensen zeker gelukkiger, maar dergelijk geluk duurt minder lang dan de meeste mensen denken/hopen/verwachten. Degene die het zien als middel tegen een rothumeur komen doorgaans van de kouwe kermis thuis. Om hetzelfde gelukseffect te hebben moet er steeds vaker en steeds duurder worden gekocht. Zelf kan ik zonder en word ik al gelukkig als ik hier buurtkinderen in de straat zie spelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s