afval in de natuur..

Vanmiddag wandelde ik met A. naar het geologisch monument de Örenberg tussen Cadier en Eckelrade. Staatsbosbeheer toont  daar op een enorme kei een bord met getekende en gesproken uitleg hoe dit gebiedje zich door de eeuwen heen heeft gevormd. Het is een oude grindgroeve op een beboste helling. Het is er prachtig, de anemonen  bloeien nog niet, maar hun fijngevederde blad  is al boven de grond. A. woont in de Randstad, was er  nog niet eerder geweest, en genoot van het mooie landschap waar ik zo trots op ben. Maar  ons vrolijke lentegevoel kreeg een lelijke bluts bij het ontwaren van drie grote brandkringen in het grasveldje boven de groeve. Tuig had daar plastic afval gedumpt en in brand gestoken, de peroleumblikken lagen nog tussen de half verbrande stinkende troep. Vanavond meteen een mailtje gestuurd  naar de gemeente Margraten. Misschien moeten ze in de natuur ook maar camera’s ophangen.Oreberg_a

 

Advertenties

8 gedachten over “afval in de natuur..

  1. meninggever

    De mens is zijn eigen natuur ook voor een deel ontgroeid. Geen idee meer dat vuil in het bos of de natuur de hele cyclus daar binnen in de war kan gooien. Maar ja, als ik het maar kwijt ben, en in de brand is soms wel handig. Of dan het halve bos af fikt is niet van belang. Egoisten zijn we geworden. Maar wel mekkeren als ergens te weinig groen te vinden is…Margraten, mooie omgeving trouwens….

    Like

  2. Hillechien

    Walgelijk wat mensen allemaal doen. Inderdaad misschien eens aan camera’s denken maar eigenlijk moet de mens opnieuw worden opgevoed.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s