op zoek naar Frankrijk deel 2.

De VPRO vervolgt haar reeks over verre en nabije buitenlanden, vanavond om 20.15  voert de Nederlandse Parijzenaar  Wilfried de Bruyn ons  door het  Franse platteland.  De Bruyn  heeft niet de flair van correspondent Thomas Erfbrink in Iran, of de vertederende charme van Ruben Terlou in China, maar hij kiest  ongebruikelijke thema’s  en maakt er boeiende reportages  van. Kijken!

Advertenties

8 gedachten over “op zoek naar Frankrijk deel 2.

 1. Ximaar

  Ik heb gekeken en zal het de komende aflevering weer doen. Eigelijk lag de lat door die Yangtze-serie gewoon te hoog, zeker voor een minder exotisch land als Frankrijk. Wilfried ken ik al wat langer en is niet typisch een TV-persoonlijkheid, maar weet wel zijn weg in Frankrijk. Echt veel nieuwe dingen heb ik nog niet gezien. Ken ook redelijk de omgeving van Chinon waar het de laatste keer over ging. Die hypermarkt daar valt erg mee en er ligt een prima fietspad naar toe. Die van Toulouse is veel extremer met 3x zoveel kassa’s en op 20km zodat altijd de auto nodig is. Dit geeft wel aan dat wij hier blij mogen zijn met de fiets en dat om die reden zulke centrumleegzuigende complexen vrijwel geen voet aan de grond krijgen op Ikea na.

  Like

 2. fialas Berichtauteur

  mee eens. Hij is ook maar toevallig in de aandacht van de VPRP redactie gerold. Maar hij geeft een scherp beeld van het door de schaalvergroting afgetakelde boerenlandnschap van ons dierbare douce France. . Die enorme akkers zonder de landschappelijke stoffering van bosjes en muurtjes, bewoonde boerenhuizen en schuurtjes doen aan Ohio denken. Alsof er een strijkbout overheen is gegaan.

  Like

 3. fialas Berichtauteur

  helemaal mee eens, een helder realistisch beeld. Ondanks alle treurigheid heb ik genoten van het knoflookaccent van de geinterviewden, vooral van die plakker.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s