Criminaliteit met een zachte G.

“dan ga ik naar Brabant, want daar brandt nog licht”,  zingen de Brabanders blij, het lieve deuntje is allengs  hun volkslied  geworden. Maar de grimmige werkelijkheid valt tegen, in de NRC stond vorige week een artikel over de groeiende criminaliteit in Brabant en bovendien  kreeg ook een koude douche van een goede bekende, die mijn lofzang op Tilburg van 13 april had gelezen.  Per mail,  het liegt er niet om, lees maar;

  Iedere week is het hier bingo, iedere week worden er 5 plantages opgerold. Meer capaciteit heeft de Tilburgse politie niet.
Satudarah zit hier ook en daar hebben ze vorig jaar nog een raketwerper gevonden bij een inval alsmede drugs en geld.
Vrijdag nog een laboratorium aangetroffen in Korvel, een oude woonwijk in het centrum van de stad, met dampende installaties en enorme voorraden chemische voeistoffen. Levensgevaarlijke situaties. Het is iedere week raak hier en wij staan er niet eens meer van te kijken. Er wordt natuurlijk ook evenzo vaak afval gedumpt hier overal in de regio in de landelijke gebieden, maar ook gewoon op de parkeerplaats van de Aldi met aanhanger en al. De eigenaar van de grond moet dan voor de schoonmaakkosten opdraaien.
Het landelijke Rijen is net zo berucht. Net zoals in Tilburg is ongeveer 60% van de Turks/Nederlandse inwoners betrokken bij de drugshandel net als ook veel kampvolk. Inmiddels zijn er hier in Brabant meer liquidaties dan in Amsterdam.
Nu de leegstand op het platteland toeneemt, is het makkelijk vanuit die boerderijen/schuren een mooi laboratorium op te zetten. Weinig controle en veel ruimte om de rotzooi naderhand te dumpen.
Vrijdag zijn er in de regio nog 55 mensen opgepakt bij een grote politie-aktie. Omdat de burgemeesters van Tilburg, Eindhoven en Rijen dit onderwerp hoog op de agenda hebben staan, zie je ook dat er al een lichte verschuiving komt naar het oosten van het land. Zitten ze er daar straks weer mee. Het is een soort van zevenkoppige draak.
Tot zover mijn Tilburgse zegsman. Zo zie je maar weer, om ergens van te genieten moet je er niet al te veel van weten.

 

Advertenties

7 gedachten over “Criminaliteit met een zachte G.

 1. Rebbeltje

  En toch ben ik nog steeds blij dat ik in brabant woon… 😉
  Er is overal wel iets en als die dingen in het nieuws komen worden ze breed uitgemeten. Maar er is nog steeds woongenot 😉

  Like

 2. Mack

  Mooi gezegd hoor, om ergens van te genieten, moet je er niet al teveel van weten. Het eerste waar ik dan aan denk is wijn. Ik ken overigens iemand uit Tilburg die aangetrokken wordt door Satudarah, die krijgt preventief de wijkagent aan de deur, om hem er weg proberen te houden. Het is de laatste jaren wel erg geworden met criminaliteit in Brabant, maar de mensen zijn er ontegenzeggelijk hartelijker dan bij ons op de Veluwe. En dat gaat alleen om de eerste indruk. Of ze betere mensen zijn, dat denk ik niet, maar zo’n liedje over Brabant kun je niet over elke provincie schrijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s