Klezmerband Mejoeches

’t Is maar dat jullie het weten, wij hebben in Maastricht een geweldige Klezmergroep, de naam is Mejoeches, dat schijnt te betekenen “van deftige familie” oftewel “van goeden huize”. Violiste Anna is de aanvoerster, ze kan al spelend bij sommige nummers niet stil blijven staan en  het publiek wordt uitgenodigd mee te dansen. Pianist is de excentrieke  Jesse de Haas, (zoon van Aad de Haas), van alle markten thuis, soms  haalt hij uit de piano de klanken van een Roemeens hakkebord, als je hem zijn gang laat gaan wordt het lekker speels en jazzy  en sinds enkele jaren hebben ze in Mark een zwierige klarinettist. Martha is de expressieve zangeres en  als u iets van Klezmer weet dan kent u het type lichte sopraan. Martha zingt weemoeodig, vertederd,  ontroerd, maar als het zo uitkomt ook brutaal en canailleus, als een soubrette uit een Parijse tingel-tangel. Ze hebben met zijn vieren  een sprankelende verleidelijke  presentatie,  het oog wil  ook wat!DSCN4429

Gisteren presenteerden ze hun nieuwe CD in de Synagoge van Meerssen. De eertijds vervallen Synagoge is aan de eredienst onttrokken en gerestaureerd. Hij doet nu dienst als ruimte voor concerten  en andere culturele aktiviteiten. Gisteren dus voor zang en muziek zoals die ooit klonk in  de verdwenen Stedtele van Oost-Europa.

Advertenties

4 gedachten over “Klezmerband Mejoeches

 1. Thérèse

  Ah Fialas, geweldige muziek. Anna ken ik nog uit jouw verhalen, een roodharige dacht ik? En Jesse is de zoon van Polo de Haas? Wij hebben hier in Enkhuizen ook Klezmermuziek, tja wie de beste heeft weet ik niet en is ook niet belangrijk, als het maar uit het hart komt, niet?

  Like

 2. fialas Berichtauteur

  Jesse is de zoon van de roemruchte Aad de Haas, jou wel bekend, de schilder van de prachtige kruiswegstaties die door de bisschop uit de kerk werden verwijderd. . Gijsen, de opvolgende bisschop, was een bewonderaar van Aad de Haas en heeft gepleit voor terugkeer in de kerk Ddoor zijn toedoen kwamen ze terecht in het kleine Romaanse kerkje van Wahlwiller,. Veilig achter een hoog stalen hek, want je weet maar nooit, tegenwoordig.
  grappig dat je je collega roodharige Anna hebt onthouden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s