Koningsdag.

Alom werd voorspeld dat Koningsdag op een miezerige kater zou uitdraaien. Ik was er DSCN4435lekker voor gaan zitten om de Oranjes te zien afdruipen. Maar ziedaar: het oranjezonnetje liet Zwolle niet voor schut staan en de Oranjes liepen zomaar zonder jas de hele stad door.Niet zo netjes van Willem, hij kan er tegen, heeft-ie van zjn vader, maar nu moest de hele familie plus de burgemeester ook lopen kleumen. Maurits, die altijd  erg aanspreekbaar is, legde desgevraagd  uit dat ze allemaal hun ski-ondergoed droegen.

De kleine meisjes deden na een poosje toch maar een jas aan, behalve de middelste, die bleef ijzereheinig een jas weigeren. Het programma voerde de jarige en zijn familie van het ene poppodium naar het andere, tot vreugde van die middelste, die helemaal losging en zich enthousiast warm danste. Leuke koppies, die meiden, dat wordt wel wat, maar ook zij hebben weer de benen van Juliana geërfd, dat moet een onverwoestbaar gen zijn.

Zou het op  verzoek van Willem himself zijn geweest, al die tijd en aandacht voor de popmuziek en totaal niets voor de  vlakbij gelegen prachtige hstorische boekhandel Waanders in de Broeren?

Het geeft toch een soort katergevoel bij mensen die Zwolle goed kennen.Claus zou dat wellicht anders hebben geregeld.

.

Advertenties

5 gedachten over “Koningsdag.

 1. Thérèse

  Het viel je tegen, hè, dat het tóch goed weer werd? Hahaha, ik heb nog niks gezien. Ik kijk vanavond naar de samenvatting. Ik zal speciaal letten op de Julianabenen van de kleine prinsesjes. Hun moeder heeft mooie benen, dus aan Max ligt het niet. Beatrix had ook al van die stevige. Ja, het zal in de familie zitten. Misschien zijn het tüchtige Duitse benen.
  Leuke oranje kater hierboven.

  Like

  1. fialas Berichtauteur

   mijn opoe Moorman zag het al toen de kleine Juliaantje groter werd en kortere rokken ging dragen……., die meid hep de bene van dr vaar… niet dat ze ooit de benen van Hendrik had gezien, maar Willemien was een kuise vrouw, alleen prins Ossekop koner de oorzaak van zijn, hij was niet geliefd in Amsterdam.

   Like

 2. Rebbeltje

  Zo een Oranje kater haha
  Nu die had ik ook na een fikse hagelbui en door en door nat te zijn geworden…maar de buit is binnen en de oranjemarkt (die binnen was) geslaagd.
  En de rest kijk ik vanavond wel…niks mis met een stevig onderstel
  groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s