Clandestien vogelvangen in Nederland

vanavond maandag 16 mei TV om 18.10 in Een Vandaag.

Clandestien vogelvangen breidt zich uit, het is voor criminelen een winstgevende bijverdienste. Men vangt ze met netten en plakschermen, haalt jongen en eieren uit nestkasten in de natuur en op privéterreinen en tuinen , propt ze in een vollière, en stopt ze in een kooitje van een habbekrats. Kassa!

Er zijn vanwege bezuinigingen door Ministerie van Economische Zaken voor het hele land maar 14 toezichthouders, die ook tal van andere misstanden met dieren in de gaten moeten huden. Het is dus dweilen met de kraan open. Partij voor de Dieren brengt dit nu eindelijk onder de aandacht van het grote publiek.

Advertenties

5 gedachten over “Clandestien vogelvangen in Nederland

  1. meninggever

    Er zijn best oplossingen om die daders dit nooit meer te laten doen. Maar dat noemen we dan weer barbaars. Toch denk ik dat dit als enige werkt. Wie dit soort dingen doet moet gestraft worden. Heftig, pijnlijk en corrigerend. Overigens was het de PvdA die bij aantreden van Rutte 2 direct de dierenpolitie uit Rutte 1 heeft opgeheven. Men praat wel over dierengeluk, maar wil niets doen om te controleren of dierenwelzijn echt wel wordt verzorgd. En zo is het slechts een politiek spel. Met de dieren als lijdend voorwerp…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s