eekhoorntjesvlijt

Kijken jullie eens!  Twee ontkiemde walnoten  die ik gisteren vond tussen een rijtje  aardbeiplantjes van vorig jaar, wel nog heel klein, maar het frêle blad heeft al de rossige tint van de moederboom. Die boom is twaalf jaar geleden ook begonnen als zo’n ielige spriet die we hebben laten staan en iefdevol opgekweekt..Hij  is uitgegroeid tot  een mooie trotse boom, die tot vreugde van de eekhoorns ieder jaar meer vrucht draagt.. Maar ik trek al die verstekelingen wel uit.Hoewel het  ieder najaar weer een plezier is om de eekhoorns bezig te zien met hun geredder en gegraaf.. Ik vind die kiemsels door de hele tuin  en ik vraag mij af of ze er ook wel eens een verorberen. Misschien ga ik deze twee oppotten en kado geven aan mensen die alles al hebben.DSCN4566

Advertenties

10 gedachten over “eekhoorntjesvlijt

 1. Hillechien

  jammer dat ik zo ver weg woon want zou graag zo’n jonge spruit willen hebben, wist trouwensniet dat het zo gemakkelijk ging, walnoot in grond en wachten maar?

  Like

  1. fialas Berichtauteur

   eekhoorns planten al zo lang bossen dat ze de truuk kennen. Het probleem van notenboom ishet verplanten, een scheut van lawezeggen een jaar of drie wil niet verplant worden.Men senhebben dat soms ook.

   Liked by 1 persoon

 2. fialas Berichtauteur

  het moet wel een erg hoge pot zijn, zoals een rozenpot want otenbomen hebben net als esdoorn een flinke penwortel.Als die pot barst neem je een grotere.Ik ken een aardige Bonsaikweker, zal hem eens vragen hoe je wortels moet snoeien.

  Like

  1. Bertie

   Die wortels, inderdaad.
   Anderzijds passen planten zich aan, ik zet geraniums en een kamerplant in de volle grond. Je krijgt er iets moois voor terug maar wel met een flinke wortelkluit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s