Familiefeest in Trier.

Voor het vieren van een familiefeest in Trier verbleven wij in een prettig hotel aan de Ruwer, een zijriviertje van de MoezelDSCN4640. De eigenaar van deze  schilderachtige herberg  bezit  ook enkele wijnhellingen, die zo steil zijn dat ze halsbrkende toeren moeten uithalen om te snoeien en te plukken. Maar het is de moeite waard, er komen beroemde wijnen af, we hebben in de wijnkelder een rondje mogen proeven;  de kenners onder ons  stonden versteld en hebben biij hun vetrek grote dozen mee naar huis genomen.  Fialas is geen wijnkenner en  kocht alleen een dure Spätburgunder v0or de buren die op Robbie pasten. Buurman is wel een kenner, maar buurvrouw drinkt niet, dus zij kreeg een zak wildbraad. Want de steilwand van onze Winzer werd vaak bezocht door  wroetende wilde zwijnen, dus af en te ging de jongste zoon met jachtgeweer de hellingen op, schoot er een overhoop  en bracht hem bij de slager.Altijd een Keiler, want vrouwtjes kunnen jongen hebben.

Onder Constantijn de Grote was Augusta Treverorum  de hoofdsad van het Romeinse rijk., je struikelt over de soms nijonder gave resten. De  inventieve directeur van het Landesmuseum had een mooi thema bedacht om een spannende expositie aan op te hangen:  namelijk de goede kanten van Keizer Nero.Nero is weliswaar nooit boven de Alpen geweest, maar dat mocht hem de pret niet drukken, iedereen kent Nero, heeft film met Peter Ustinov gezien, dus het publiek stond in lange rijen.  Wij kennen hem uit de annalen als een .wrede machtswellusteling, als  moordenaar van zijn moeder, echtgenote  en verdere verwanten, als een halfgare brandstichter met sadistische trekjes,  maar met duitse Grúndlichkeit werden al die geboekstaafde wandaden even opzijgezet en werd de nadruk gelegd op tal van goede werken op gebiied van infrastructuur en onderwijs die onder zijn regime tot stand waren gekomen. Bovendien speelde de keizer  op een soort lier en kon hij aardig dansen.

De gids had er kennelijk wat moeite mee om dit verhaal geloofwaardig over te brengen  aan onze sceptisch kijkende famiie. Ik deed als freche  Holländerin ook DSCN4580nog een  duit in het zakje: “Ach, wie weet, misschien is over honderd jaar de tijd rijp voor nog zo’n soort  thema: “eigentlich war der Adolf nicht  so’n böser Kerl”.

Niemand lachte.

 

.

Advertenties

6 gedachten over “Familiefeest in Trier.

  1. Rebbeltje

    Altijd leuk een familiebijeenkomst…hier wel moeilijk want de fam is groot en om ze allemaal tegelijkertijd bij elkaar te krijgen vergt wat moeite…
    1 x per jaar proberen we het toch op de verjaardag van de opa van alle nazaten en dan zijn we met een 45 bij elkaar 🙂
    Maar denk dat je ook genoten hebt…ook al kon er niemand om je zinnetje lachen. Fijn weekend

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s