Old men’s victory

K., die in Brussel werkt, heeft een stel  Bitse vrienden en die zijn verbijsterd dat zoveel landgenoten, met name ouderen, zich hebben laten piepelen door de leugens en nonsense van een zoodje populistische schreeuwerds dat eigen ambities najaagt.

Het gekke is dat sinds de toetreding van het UK de Britten de kar flink meegestuurd hebben.Dat we nu met een Europa zitten waar het marktdenken overheerst ten koste van milieu en welzijn is aan hen te danken, al hebben wij daar als Nederland flink aan meegewerkt.De jeugd zit nu met de gevolgen van de onwetendheid van opa en oma.  Door mannetjesmakerij binnen de Conservatieve Partij en  hitserij door een hysterische pers hebben bejaarde Britten zich laten verleiden  een kruisje te zetten bij Leave, zonder enig benul waar het over gaat.

Wat ik niet snap is dat de politiek nooit een opsomming heeft gegeven van de positieve kanten van de Europese besluitvorming. Om maar een voorbeeld te geven,  de wetten voor de zuivering van het oppervlaktewater .Zonder Europese richtlijn zaten wij nu nog met dezelfde smerige Maas van 20 jaar geleden.Of de achterblijvende vrouwenlonen in Nederland.

En dat gebral over souvereiniteit is al helemaal knotsgek in een tijd dat  multinationals in de hele wereld de dienst uitmaken.

En K. mag hopen dat haar Engelse bedrijf haar eind van de maand haar salaris niet in ponden gaat uitbetalen.

 

 

 

5 gedachten over “Old men’s victory

 1. Bertie

  Dat was inderdaad beter geweest, dat bijvoorbeeld een paar gebieden meteen zouden zien hoeveel ze alleen al aan subsidies ontvangen hebben. Maar zoiets zie je nooit, Politici lijken te denken dat de burger alles uit zijn hoofd weet. Columnisten hadden ook iets anders kunbnben schrijven dan meet te doen aan sensatie.
  Wat ook vervelend is: een dezer dagen krijgen we hier ook iets dergelijks. Ik word er nou al misselijk van.

  Like

 2. meninggever

  De EU zal veel beter dan voorheen moeten leren zichzelf te verkopen. Maar ook wij, goed bedoelende burgers, moeten ook eens leren dat niet Brussel (als hoofdkwartier van de EU) de dienst uitmaakt in de praktijk van alle bestuurlijke dag, maar de nationale regeringen zelf. De maatvoering waar binnen men opereert maskeert net even te vaak dat Brussel niet zo heel veel te vertellen heeft. Dat bleek al uit de opmerkelijke problemen die ontstonden rond de bankencrisis. Niet Brussel kocht de omvallende banken op, over criminelen gesproken, maar de nationale overheden. Dat gold ook voor Griekenland, en vorig jaar de vluchtelingenellende. Geen buitengrenzen, geen eigen defensie, geen macht, maar wel een economische agenda! Prachtig allemaal maar in die zin hebben de Britten ongelijk. Naief was het Schengenaccoord. Naief is de gedachte dat individuele landen zich houden aan de opgestelde regels als je er niets tegenover kunt stellen. Daarbij, de Britten zijn geen Europeanen. Ze rijden er links, ze namen de Euro niet over, ze hadden nog steeds geen contract rond Schengen. Ook hun immigratiebeleid week af van dat van de EU. Het gaat dus allemaal om oude sentimenten. Over flauwekul. Wellicht beter dan Engeland straks uit en Schotland in de EU zit. Dat het V.K. uit elkaar valt. Immers, Brexit is meer dan een verminderd Europees denken of populisme. Het is ook een gevoel van eigen identiteit. Iets wat de Engelsen wel zichzelf, niet de Schotten gunden. En die rekening kon wel eens heel duur worden voor ze. In die zin hebben de 40plussers in het V.K. straks nog heel wat uit te leggen. Nu nog eens leren aan de juiste kant van de weg te gaan rijden….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.