riolen van Rio.

Sotsji vond ik al een maffe vertoning, maar Rio spant de kroon.

Iedere ochtend  doet correspondente Marion van Royen op Radio 1 verslag van de gruwelen in de achterbuurten,  hoe de politie is opgetrommeld om de favela’s te bezetten, en daar  straatkinderen martelt en doodschiet, bij bosjes.

De stad heeft de infrastructuur van een derdewereldland , de bouwsector is corrupt en heeft gammel haastwerk geleverd,  dus het Nederlandse OC  stuurt nog gauw even wat technici  die de verblijven van <onze> sporters  een beetje bewoonbaar moeten maken zodat de douche werkt. Want onze zeilers  moeten zich fatsoenlijk kunnen wassen als zij  in de van stront verzadigde baai hun kunsten hebben vertoond en we hopen dat niet hier en daar een tribune inzakt.

Het deficit van de spelen  wordt nu al op 6 miljard geraamd. Voor een fractie van dit bedrag zou Rio de Janeiro  kunnen beginnen met zuivering van het zwaar vervuilde oppervlaktewater  dat deze miljoenenstad produceert.

Het is een schandaal dat de multinationale Olympische maffia dit een land als Brazilië aandoet en onbegrijpelijk dat er straks weer  opgewonden wordt gejuichd als  een van ons wat harder loopt of zwemt dan die van een andere land. .

 

 

 

Advertenties

8 gedachten over “riolen van Rio.

 1. Bertie

  Hear Hear!.
  Er zijn vaker grote toernooien georganiseerd waarbij je je over een en ander verbaast, Rio spant de kroon.
  Toch worden deze evenementen ze vergund. Je vraagt je af welke criteria worden aangelegd. Of is het een kwestie van het aantrekkelijkste bidbook?

  Like

  1. fialas Berichtauteur

   wat zich in circuits als deze afspeelt zullen wij nooit weten. Geven en nemen, handjeklap, oogje dicht, in ieder geval gaat het om het Grote Geld.

   Like

 2. Thérèse

  Ik snap dat toch al nooit, dat gedoe van die Olympische Spelen. En zoveel dingen die verschrikkelijk veel geld kosten. En dan die vervuiling: “Kijk nou toch eens waar de mensen moeten surfen en zeilen” alsof de milieuvervuiling niet vele malen erger is.

  Like

  1. fialas Berichtauteur

   vanavond op het nieuws kon je zien dat de bevolking demonstreert tegen de Spelen en de verspilling en toch staan daarna weer een paar halvegare hotemetoten trots met de Heilige Vlam voor de camera’s.
   Ik zou me rotschamen.

   Liked by 1 persoon

 3. meninggever

  Het is en blijft bijzonder dat we dit soort evenementen overlaten aan bestuurders zonder kennis van zaken, met een asociaal beleid, corruptie en misdaad bevorderend en ook nog eens zonder enig ontzag voor het milieu. Wat is dat toch dat wij als mensheid menen dat we door een evenement ergens neer te zetten gaan bijdragen aan de ontwikkeling daar. Laten we wel zijn, de meeste landen waar de O.S. zijn neergestreken kregen daarna nog eens een extra rekening te betalen. En raakten politiek en qua economie aardig in de war. Speelt corruptie bij de keuze dan toch een grote rol? Rio is een rampenplan…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.