Rozengeur en knollensoep.

DSCN1802Deze geurende roos komt van een Engelse kweker, hij heet dan ook City of York. Hij is wit, maar niet krijtwit, bij het uitkomen heeft dat wit  een teergroene schijn. Toen ik vanmorgen een takje afsneed ontdekte ik tussen het  glanzende blad van de rozenstok  een indringer, een uitloper van de groep helianten verderop.  De heliant is een  robuste  plant  die 2 meter hoog wordt en in augustus met vrolijke gele bloemen pronkt. In de bodem ontwikkelt zich dan een eetbare knol, de aardpeer en daar kun je een geurig soepje  van koken. Heel lekker, al klagen sommige mensen over de flatuliserende werking. Ik heb hem uitgetrokken en zag dat de knol al aardig op formaat was. Van  zo’n enkele knol krijg je maar één kopje soep, net genoeg voor mij alleen. Van winderigheid heb ik nooit last.

Advertenties

5 gedachten over “Rozengeur en knollensoep.

 1. Bertie

  Geurige rozen, ik heb ze nog nooit in handen gehad. Een rozenkweker vertelde dat die niet meer bestaan.
  Nooit geweten van die eetbare heliantknol. De plant en bloem ken, ik verwarde ze met koeienogen. Bij mij groeit elk jaar een roos door de druivenranken, ze lijden er niets mee.

  Like

 2. meninggever

  The City of York! Heerlijk stadje in het midden van Engeland. IK ben daar ooit eens geweest en genoot ondanks het bijzonder slechte weer wat we meemaakten. Rozen zagen we niet, wel leuke gebouwen, prachtig spoormuseum, aardige winkeltjes en we aten er in een echt Engels restaurantje tussen de Britten. Aten Fish and Chips en namen bloedhete thee…..Aanrader!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s