Kippen in de regen.

Kippen hebben haast overal een oplossing voor; toen het zo heet was zochten ze verkoeling in een zelfgegraven kuiltje. Nu het plensregent zou je verwachten dat ze in hun nachthok gaan zitten, daar zouden ze lekker droog blijven Maar liever kletsnat  dan overdag het nachthok in. Ze zitten dus in de bosjes, maar daar gaat het  straks ook doorlekken. Ik kijk peinzend naar de tuinparasol…… misschien…. Maar wacht eens, het kippenhok  staat op hoge poten, daaronder  staat hun voederruifje. Als ik het even weghaal kunnen ze onder het hok schuilen. Toch maar proberen, maar waar staat ook weer mijn paraplu??

De poes heeft een gruwelijke hekel aan regen, veel meer dan de kippen. Zij heeft haar eigen refuge, onder de auto.

En ik, ik ben blij, blij voor de uitgedroogde velden, voor mijn tuin,  en voor mezelf, ik ben  knus aan het breien. Maar denkend aan al die mensen op de campings die op hun werk zaten te smoren in de hitte schaam ik mij diep.

 

Advertenties

12 gedachten over “Kippen in de regen.

 1. Thérèse

  Nou, je hoeft je niet te schamen, hoor. Mensen op de camping gaan dan vast lekker zwemmen enzo. Kippen en andere vogels, zoals de mussen bijvoorbeeld nemen vaker een zandbad, maar ik weet alleen niet meer waarom dat was. En wat ben je knus aan het breien?

  Like

 2. Mack

  Onze poes komt vaak drijfnat binnen. Als het regent en ik laat de hond uit s’avonds. komt ze ons gewoon achterna. Kippen vind ik wel leuk trouwens.

  Like

  1. fialas Berichtauteur

   een kat met courage! Het zou kunnen dat ze een dikke ondervacht heeft, net als schapen, of als zo’n Friese wetterhound, de huid blijft dan droog. voel maar eens.

   Like

 3. meninggever

  Aardig om die beestjes te helpen, maar volgens mij regelen die dat zelf op de juiste manier hoor. De poezen keken hier verbaasd naar de plensbuien, maar bleven wel binnen. Dat was veilig en droog..

  Like

 4. hanscke

  Als het lang niet geregend heeft kan ik zo verlangen naar wat regen. Regen kan dan zo lekker ruiken. Maar hier in het noorden krijgen we steeds heel weinig regen en de planten smachten er naar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.