Bets en Bella en de bloedluis.

Bets en Bella leggen dagelijks een onbespoten ei, zonder stempels en helemaal clean. jullie vragen je misschien af hoe die twee zonder gif aan de bloedluis ontsnappen. Ik doe mijn best, .gisteren heb ik het  nachthok geboend met groene zeep en spritus en toen het droog was de zitstok en kiertjes ingevet met vaseline. Want de luizen komen ’s nachts, als de kippen slapen. In al die vettigheid kunnen eventuele luizen mijn argeloze kipjes niet bespringen.

Ik vet dan ook nog paar maal per week hun poten in., goed wrijven tussen de schubben. Wisten jullie niet hè, kippen stammen af van de sauriërs en hebben geschubde poten.

De eierheisa wijt ik overigens aan Mariëlle Tweebeke die in Nieuwsuur de onhandige woordvoerder van de NVWA zodanig in de klem zette dat hij uiteindelijk maar gezegd heeft: “als je tot zondag zonder eieren kunt dan moet je ze zolang maar niet eten”. Tweebeke is voor de eierbranche net zo’n ramp als Joep van ’t Heck indertijd voor Buckler.

Het wordt tijd dat er een regering komt, dan hebben de media geen ruimte meer om ons dagelijks de eiercrisis en het vrouwenvoetbal door de strot te duwen.

 

Advertenties

13 gedachten over “Bets en Bella en de bloedluis.

  1. fialas Berichtauteur

   als je je hond op kat de gebruikelijke vlooien- en tekendruppels in zijn nek smeert krijg je oneindig veel meer van dat gif binnen dan door het eten van 80 eieren per maand.

   Like

 1. meninggever

  De hoeveelheden gif zijn buitengewoon klein. De branche wordt de nek omgedraaid ook al snap ik de ongerustheid. Maar laten we wel zijn, het echte probleem zit in regelgeving die compleet is doorgeslagen. Alle faillissementen kosten straks veel meer, en maken de eieren extra duur. Zoun het wellicht daar om gaan?

  Like

 2. gewoonanneke

  O wat een goeie tip trouwens over die vaseline, zal ik doorgeven aan mijn broer die het echt niet uit zijn kippenhok kreeg. Ja komkommertijd en paniek hebben er een hele heisa van gemaakt al is het natuurlijk niet goed dat er gif in eieren komt.

  Liked by 1 persoon

 3. fialas Berichtauteur

  weet niks van voetbal, maar het geeft in ieder geval leukere foto’s, met die vliegende paardestaarten. ik hoop eigenlijk niet dat alle meisjes nu ineens gaan voetballen,voetballen is in ons land sowieso al een soort plaag.Op campings in het buitenland herken je meteen de Hollanders, hun kinderen voetballen dwars door alles heen.

  Like

 4. Thérèse

  Wat goed dat hij dat allemaal weet, Fialas. Wij boenden vroeger ook het hok en de legkasten enz, goed schoon, maar van dat vet dat wist ik helemaal niet. Heeft niemand ooit mij verteld en ik had het ook nooit gelezen en van die poten invetten hoorde ik ook pas te laat.
  Hè, ik zou bijna jouw kipje willen zijn…3<

  Like

  1. fialas Berichtauteur

   het zijn twee hellevegen,ze zien alles, snappen alles, maken mijn lieve poes Dolly aan het schrikken en weigeren het Zevenblad te eten, ze grazen alleen maar smeerwortel en paardebloemblad, maar het liefst hebben ze muur, daar doen ze een moord voor.

   Like

  1. fialas Berichtauteur

   zit eraan te komen. Maar ze is niet fotogeniek zoals Robbie en Snobbel waren. Ze is een slordig samengestelde schildpadkat. Ligt ook godganse dag in de bosjes, waar ze door die rare vacht totaal onzichtbaar is . Haar ogen zijn niet saffierblauw als die van Snobbel, en niet smaragdgroen zoals Robbie. Ze blikt vriendelijk uit twee onbestemd grijzig groene ogen. . ’s nachts is ze aktief en alert. Ik kwam haar onlangs tegen toen ik in de tuin genoot van het spel van het maanlicht doorhet gebladerte.. Ze mag mij wel, want ik krijg iedere ochtend een muis.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.