IJzeren Trees.

Als u katholiek bent opgevoed kent u vast wel de twee heilige Theresia’s, de beroemdste (volgens mij beetje gestoord)  is Teresia van Avila, die een hartstochtelijke relatie had met OLH himself, maar veel  leuker is de kleine Thérèse, Thérèse de Lisieux geloof ik.

Maar in het Verenigd (nou ja, verenigd?) Koninkrijk is een derde Theresia bezig, een taaie lady  die onverstoorbaar probeert om nog iets te maken van de nationale puinhoop die haar partij  met dat referendum heeft aangericht. Na de zoveelste zeperd  blijft ze koel.  Je zou een huilbui verwachten of op zijn minst een ziekmelding maar niks daarvan.  Ze herschikt haar grijze kapsel, doet weer eens een andere  kleur ketting om en warempel, daar staat ze  weer , klaar om het hoofd te bieden aan vernederingen, scheldpartijen en warhoofderij.  Ze vecht voor haar deal als een kat voor haar jong. Zonder handbag, maar met een dappere glimlach en getooid met fraaie kettingen die meestal goed  harmoniëren met haar jurk.

Ik kom net terug uit Ierland en ik las in the Irish Independent  dat steeds meer bedrijven het UK willen verlaten om zich rond Dublin te vestigen. En niet te tellen zijn de Britten die een Iers paspoort aanvragen. Misschien moet Teresa May dat ook maar doen, ze krijgt vast wel asiel. Ze was ooit een Remainer..

Advertenties

6 gedachten over “IJzeren Trees.

 1. Thérèse

  Ha -hiep hoi- daar ben je weer, jouw eigen (ondeugende) Treesje. Ik heb met plezier jouw stukje gelezen én ben er tevens een stuk wijzer van geworden. Ik ga nu opzoeken wat een Remainer is, niet meer je wachtwoord kwijt raken en lekker blijven schrijven, zodat ik de wereld iets beter kan begrijpen. Kus van hier. T.

  Like

   1. Thérèse

    Naar de kleine Treesje van het kindje Jezus, die van Lisieux. Mijn Oma en moeder waren dol op haar en mijn Oma, die nooit de deur uitkwam, is zelfs met haar man en dochter (mijn moeder) en zoon persoonlijk naar Lisieux gereisd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.