Weg met de bladblazer!

We hebben een schitterende herfst achter de rug. Het was dit jaar mooier dan ooit, al dat stralende  geel en oranje, maar toen het op de grond lag moest ik vegen en nog eens vegen.  Ben drie keer met vier volle bakken naar de bladerkorf bij de kerk geweest , maar toen ik alles had weggebracht deed de notenboom het nog eens dunnetjes over, met joekels van heerlijk geurende bladeren. Bladblazen doe ik niet meer,  dat is een hardhandige aanslag op het kleine leven in mijn tuin.  Wat dacht je van een paar felgroene wantsen, die zich onlangs haastig uit de voeten maakten voor de stormvlagen  van de blazer, en  die salamanders tussen wat gestapelde stenen. Dat kleine gedierte heeft het al zo moeilijk en je wordt niet goed van de bestrijdingsmiddelen in de tuincentra,  daar doe ik niet aan mee. Ik heb de wantsen met blad en al zorgvuldig tussen wat takken gewurmd en daar  mogen ze  met zijn allen gezellig overwinteren. Met de  driehonderdduizend walnootbladeren bedek ik de hoge houtstapel, dat is fijn voor de egel, want ik vermoed dat hij daar  zijn winterverblijf heeft. En al knaagt hij aan mijn bougiekabel en belaagt hij mij kippen, ook de steenmarter mag daar slapen. Of doet dat mormel niet aan winterslaap?

 

Advertenties

11 gedachten over “Weg met de bladblazer!

 1. Thérèse

  Steenmarters houden geen echte winterslaap. Ik heb het meteen opgezocht. Die bladblazers vind ik sowieso stomme dingen. Toen ik er voor het eerst eentje zag, dacht ik dat men bladeren wilde opzuigen, maar nee, wat blazen, wat heeft dat nu voor zin, dacht ik.
  Goed hoor hoe jij voor groot en klein zorgt. Alleen die steenmarter: waarschuw je wel Bets en Bella én het deurtje goed sluiten van hun hok!
  Liefs T.

  Like

 2. Villasappho

  Heb onze egel nog gezien vorige week hij kwam aan de deur zeuren dat er geen eten klaar stond. Maar ben blij dat er mensen zijn die de natuur belangrijker dan gemak vinden. Die blazers lopen ook nog eens op diesel.

  Like

  1. fialas Berichtauteur

   egel die nog wakker is kun je gelukkig maken met kattebrokjes, gewone goedkope kqttebrokjes, er zijn weinig insecten geweest deze zomer veel egels zijn te mager om onder zeil te gaan.

   Like

 3. gewoonanneke

  Helemaal met je eens hoor. Vorig jaar ging ik bij Peter bladeren ruimen kreeg ik ook zo’n apparaat in mijn handen gedrukt. Die hoef ik niet zei ik, laat mij gewoon de straat en gras schoonmaken met een hark en laat de rest lekker liggen. Goed voor de diertjes en daar scharrelde ook een egeltje. Ze hebben echt een tuin er voor. Hij vond het prima.

  Like

 4. Ximaar

  Zeker hier in NH vind ik bladblazers lawaaierige probleemverplaatsers. Als het een beetje waait (en dat doet het her doorgaans), dan ligt alles weer zo op het ‘schoongeblazen’ padje. Voor mij mogen ze het verbieden op teveel lawaai en teveel luchtverontreiniging. Voor verbrandingsmotormaaiers en kettingzagen op fossiele brandstof is dat niet anders. Volgens mij zijn dat dezelfde mensen die van dat Verstappengedoe houden.

  Like

   1. fialas Berichtauteur

    niet met de kerst. heb veel bezoek gehad in november en nu in de weken voor de kerst ook ieder weekend raak, wij doen in de familie niet aan geoormerkte dagen, ze komen als het hun uitkomt en dat vind ik heel fijn. Met kerstmis ben ik graag, alleen om naar mooie muziek te luisteren , te lezen, stukje wandelen langs de bosrand, mijmeren…..

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.