Hogerop komen.

Om half 9 verscheen een hoogwerker bij mij voor de deur, een onheilspellend knalgeel stuk ijzerwerk op grote wielen dat kennelijk bedoeld was om iets te slopen of te vernielen. En inderdaad, hij werd naast  de tuin tegenover mijn huis gemanoeuvreerd met de cabine naast een machtige eikenboom die daar nog door de vorige bewoonster was geplant. Ik heb wat met die eik, ik koester in de voortuin zelfs een jonkie van hem, geplant door een voorzaat van onze nijvere straateekhoorn en door mij beetje in toom gehouden met een snoeischaartje.

Ik deed een schietgebedje dat de eik mocht blijven staan en gelukkig, hij hoeft niet weg,  maar moet op verzoek van de buren gesnoeid worden.  Toch beetje jammer,  want zo’n grote boom biedt onderdak, voedsel en vertier aan allerlei gedierte. Maar over twee jaar zit alles er weer aan en krijgt hij ook weer eikels.

Zo af en toe hoor ik een waarschuwende kreet en er vallen zware takken. Ze zijn met zijn tweeën,  werken afwisselend, eentje bestuurt het bedieningspaneel en de andere zaagt,  Heel eng hoor, zo hoog in de lucht. Zojuist hebben ze de cabine  even laten zakken om te lunchen. Ze deden hun helmen af en ik zag bij de kleinste een fraaie blonde knot te voorschijn komen. Een struise jonge vrouw die kennelijk groot plezier  had in de klus.  Ik bewonder haar. Die had als tiener tegen haar moeder gezegd: “nee mam, studeren is niks voor mij, ik hoef niet hogerop te komenimg_20190114_091456 en dat getut op een kantoor, ik moet er niet aan denken,  ik word hovenier”.

En het is goed uitgepakt, als je geluk hebt kun je als hovenier  ook hogerop komen.

 

6 gedachten over “Hogerop komen.

 1. Ria van Felius

  Gelukkig maar al ziet het er in het begin wel heel raar uit, maar in zo’n woonwijk kan ik me voorstellen dat je er op den duur toch anders tegenaan gaat kijken dan dat hij alleen maar mooi groot is, het scheelt ook een hoop licht in huis.

  Like

 2. fialas Berichtauteur

  de buren klaagden over ochtendschaduw op hun zonnepanelen. niet over minder licht in huis. Bij mij scheelde het wel een pietsie, de voorkant van mijn huis is nu wat lichter maar ik betreur het verdwijnen van rustplekken voor vogels.

  Like

 3. Thérèse

  Wat een verrassing dat er opeens een vrouwpersoon te voorschijn komt. Even vond je het minder erg van dat gesnoei van die prachtige eik, ja geef het maar toe!
  Maar ik vind het zwaar te prijzen dat jouw hart zo uitgaat naar alle kleine beestjes die de meeste mensen niet eens zien én ook aan de grotere zoals egels en uilen en wat al niet. Als ik er iets over te zeggen had, gaf ik jou een gouden onderscheiding namens alle dieren die jouw bescherming hard nodig hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.