Het woeden der elementen.

Zondag was ik met mijn Amsterdamse familie naar het Gallo Romeins museum in Tongeren. Eerst koffie gedronken in een van die gezellige café’s aan de Markt.  Toen we langs het standbeeld liepen van Vercingetorix, de besnorde Gallische held, stak er een rukwind op die mij dreigde te vellen, maar stevig vastgehouden tussen mijn sterke zwager en zuster bleef ik overeind. Om naar het museum te komen moesten wij langs de basiliek van Onze Lieve Vrouw. De winden bleven rukken, wij schoven langs de kerkmuren maar die boden geen beschutting, het werd daar nog erger door de valwinden die ons vanaf de hoge toren te grazen namen. Na driehonderd meter worstelen en schuiven  werden we veilig het museum ingeblazen, gelukkig stonden de deuren open. Het museum geeft een levendig beeld van de mensen die hier leefden rondom de eeuwwisseling.  Wie legt mij uit hoe ik een link zet naar het Gallo Romeins museum? ,

Toen we na enkele uren tevreden, maar uitgeput weer naar buiten gingen was het nog erger met die wind. In  een gezellig restaurantje was  nog net een tafel vrij, en de Amsterdammers kozen mosselen, op zijn Vlaams, met veel groenten en knoflook en een pot donker bier. Hartelijke bediening, echt Belgisch, vonden ze, zo’n vriendelijke behulpzame ober die ook nog eens wat uitlegt, dat komt bij ons niet meer voor.

Toen wij in de schemering terugwoeien naar de auto begon het te sneeuwen.. Halverwege  Maastricht werden we overvallen  door een stevige hagelbui,  stenen  zo groot als knikkers. Gelukkig heeft mijn zwager nog de winterbanden onder zijn auto.  Thuisgekomen  in Gronsveld waren de straten helemaal wit.

En o ja,  die aardige ober was geen Vlaming en ook geen Waal,  maar heel gewoon geboren  in Gronsveld.

 

 

8 gedachten over “Het woeden der elementen.

  1. Jeanne van Sjannesblog

   Je gaat naar de site van het museum.
   Je kopieert de https://…. Door met je rechtermuisknop de balk te arceren.
   Dan klik je op kopiëren.
   Vervolgens ga je terug naar het dashboard van je blog.
   Je zoekt in je blog de betreffende naam van het museum en arceert die.
   Dan klik je op het teken bovenaan de balk van je blog, dat aangeeft link invoegen/bewerken.
   Nu verschijnt er onder je gearceerde naam een lang rechthoekig vakje.
   Daar zet je je cursor op, drukt op de rechtermuisknop. Dan zie je plakken staan. Daarmee plak je de link van het museum in die rechthoek. Dan nog op bevestigen klikken, achteraan de rechthoek en klaar is kees.
   Succes.

   Like

 1. Ria van Felius

  Gelukkig lijkt de wind wat af te nemen, ik woei ook zowat van de dijk. Mossels met veel groenten hoort niet, die moeten puur met hooguit een ui en wat peper

  Like

 2. Thérèse

  Klinkt allemaal gezellig met je familie, Fialas, behalve die wind dan.
  Ik moet lopen vanwege het etalagebeen en ik vond het doodeng. Steeds van die onverwachte windstoten. Straks lig ik nog in de sloot, dacht ik. Gelukkig is het nu veel minder. Groetjes!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.