een aardse verassing op Hemelvaartsdag.

Toen ik vanmorgen het schuifje van het nachthok opende zag ik tot mijn verrassing twee eieren liggen. Ik was wekenlang tevreden geweest met mijn dagelijkse  eitje, in de veronderstelling dat de kippen besloten hadden beurt om beurt te leggen.. Maar ik had mij vergist. Bella, die met alles iets trager is dan Bets is nu pas groot meisje geworden. Mijn vrienden moeten nu eierdoosjes gaan bewaren, want een wekelijkse produktie  van 14 eieren zal mij boven het hoofd groeien.

Uit dankbaarheid laat ik ze soms uit de ren want er zijn in die grote tuin veel lekkere hapjes en snapjes te pikken. Aan het vergenoegde gekeuvel kan ik  horen waar ze zijn.  Ze laten hier en daar een poepje vallen, maar daar kom ik wel overheen met mijn veger en gieter.  Trouwens, weet iemand de beste methode voor het verwerken van kippenmest? Nette harde drolletjes kun je door de plee spoelen, en de rest gaat bij mij op de composthoop. Ver genoeg van de buren want die mogen geen stankoverlast krijgen.

Advertenties

2 gedachten over “een aardse verassing op Hemelvaartsdag.

  1. Thérèse

    Haha, wat lief geschreven dat Bella nu groot meisje is geworden. Dat kan aardig oplopen die eitjes. Opeens schiet mij te binnen dat ik in een schriftje iedere dag moest noteren van Hans hoeveel er gelegd was. Ik vond dat maar onzin maar hans maakte er serieuze statistieken van. Ik zal ‘het kippenschrift’ nog wel ergens hebben.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s