wat is dit?

Gisteren heeft het voor het eerst hard geregend, het halve land stond blank maar bij mij bleef het droog, tot gisteren. ’s middags  barstte een plensbui los die de bomen deed schudden. ’s Avonds vond ik in de kippenren en vreemd vlechtwerk van berkentwijgen, vermoedelijk een nest in aanbouw van een of andere vogel. Wie weet wat het is mag het zeggen.

nest

10 gedachten over “wat is dit?

  1. fialas Berichtauteur

    dat is M. de geleerde oudste dochter van J, die in F. werkt en woont Ze was met haar duitse partner A, die zegt dat het een duivenest is. Hij is ook geleerd,weliswaar niet in de vogelkunde, maar ik neem het maar van hem aan. Ze hebben hun auto weggedaan en kwamen met de trein, een heel gedoe, helemaal vanaf F. Maar ze zijn jong en flexibel.

    Like

  2. Ria van Felius

    Wat leuk, ze lijkt op haar moeder vind ik, ik dacht het tenminste gelijk. Dat nest weet ik ook niet, duiven maken een erg rommelig onsamenhangend nest.

    Like

  3. Jan K. alias Afanja

    Kijkend naar dat bundeltje twijgjes, lijkt het me iets wat mogelijk door moet gaan voor het nest van een duivenkoppel. Bij ons hangt er iets soortgelijks in de hazelaar, en daar zijn onlangs zeker drie jongen in, op en rond groot gebracht. Hoe dat bijeen blijft hangen in weer en wind, is mij elk jaar weer een raadsel.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.