windkracht 5

Het weerbericht meldt voor Maastricht e.o. windkracht 5. Voor ons Limburgers is dat toch wel een harde wind hoor! Ik heb opgezocht dat windkracht 5 staat voor een wind die vuilnisbakken kan omblazen en takken doet afbreken. Dat klopt, onder mijn berkeboom liggen afgewaaide takjes, nou ja, twijgjes. Ik heb de bloempotten van hun plank gehaald, maar de kliko heb ik in de schuur  gezet, je weet maar nooit!

Advertenties

5 gedachten over “windkracht 5

 1. Villasappho

  Hahaha hahaha sorry hahaha ik kom uit een gebied waar windkracht 5 kop houden en je gaat gewoon fietsen betekent. Ik heb de spullen op mn terras vastgezet. Het is wat je gewend bent.

  Like

 2. Thérèse

  Nou, hier woei het wel wat harder, hoor. Een raam waar die verd… timmerman nog bij moet komen, ging al heen en weer bewegen. Heel eng. Eigenlijk ben ik zo kwaad op die man.

  ps Ik heb een linkje op mijn blogje gezet naar die etsen. Liefs!

  Like

 3. fialas Berichtauteur

  ik was ooit met windkracht 11 in Rotterdam, De omgeving van het stati0on was één grote bouwplaats waar alles los lag. Pallets en metaalconstructies vlogen door de lucht, en de verkeerslichten hingen te zwieren aan hun kabels, net als in de Caraiben.
  Er ging nog maar 1 tram, en die reed via Delft naar Den Haag, onderweg moest er nog een boom van de rails worden getakeld. Vol verhalen kwam ik aan in Den Haag, waar het windstil was en niemand ergens van wist, dat hoorde men pasinhet Jurnaal van 20 uur. Dat waren nog eens tijden

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s